Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkySeduo #novinky
Seduo #novinky marec/apríl 2024
Seduo #novinky marec/apríl 2024
Karolina Mirga Danek avatar
Autor: Karolina Mirga Danek
Aktualizováno před více než týdnem

Blíži sa jar a to znamená, že je ideálny čas na jarné upratovanie. Nemusíte však začínať len v skrini - upratať si môžete aj svoje nadchádzajúce úlohy či prípadne priority a plány na najbližšie mesiace. Radi vám poradíme, ako na to.

Ak chcete byť čo najproduktívnejší, vypočujte si rady Daniela Gamrota, ako riešiť veci a úlohy, ktoré vás napadnú. Môžete si tiež vypočuť ochutnávku z pripravovaného podcastu o prvej pomoci s Markom Dvořákom alebo si vypočuť celú epizódu s Alicou Machovou na ESG. Okrem toho pre vás máme pravidelný rebríček najsledovanejších videokurzov, novinky o spustených a ďalších pripravovaných videokurzoch a tipy, kde hľadať náš podcast alebo ako sa podeliť o svoje úspechy na Seduo so svojimi sledovateľmi na LinkedIn.

Produktivita vás môže baviť! Vytvorte si rutinu

Chcete si urobiť poriadok doma aj v práci? Vypočujte si rady Daniela Gamrota, nášho osobného trénera produktivity. V tomto podcaste o produktivite sa podelí o cenné tipy, ako riešiť veci a úlohy, ktoré vám prídu na um. Kľúčom je vytvoriť si rutinu.

A ako si môžete urobiť poriadok v úlohách? Pozrite si Danielov skvelý tip - Nasypte všetko na jednu hromadu.


Podcasty - Dôležité témy na dosah

V podcaste s Eliškou Šestákovou - Robte si (naozaj dobré) poznámky, ktorý sme avizovali v minulom čísle, a ktorý bol vo februári druhým najsledovanejším obsahom na Seduo.sk, sa dozviete tri základné kroky k tomu, aby počúvanie či čítanie nebolo len pasívnym relaxom, ale aj aktívnym spôsobom rozvoja.

Už ste počuli podcast s odborníkom na firemné vzdelávanie Braňom Frekom - Vzdelávanie nemusí byť len kurz? Už za pár minút sa dozviete, aké sú najväčšie hriechy firemného vzdelávania? Alebo ako sa spozná dobré firemné vzdelávanie a ako ho merať.

Nedávno sme zverejnili aj epizódu ESG pre každého s Alicou Machovou, ktorá je partnerkou pre udržateľnosť v E&Y. Hovorili sme o tom, čo presne znamená skratka ESG a ako ovplyvní spoločnosti v budúcnosti.

Ďakujeme za pozitívne ohlasy, ktoré sme dostali na epizódu s Alicou Machovou!

"Pekné zhrnutie toho najdôležitejšieho na novú tému."

"Každý kurz, každá diskusia o ESG je a bude prínosná, pretože sa týka budúcnosti planéty."

Čo je ESG

ESG sú merateľné kritériá, ktoré sa používajú na hodnotenie udržateľnosti a sociálneho skóre spoločnosti, na ktoré sa zameriavajú partneri, banky a investori.
Viete o tom?

Povinné vykazovanie ESG sa zavádza postupne, v závislosti od veľkosti spoločnosti, v niekoľkých etapách:

  • Od roku 2024: Spoločnosti, ktoré už predtým zverejnili správy o udržateľnosti podľa pôvodnej smernice NFRD. Patrí sem viac ako 20 najväčších českých spoločností

  • Od roku 2025: ostatné spoločnosti, ktoré spĺňajú dve z troch podmienok: viac ako 250 zamestnancov, obrat viac ako 50 miliónov EUR a hodnota aktív viac ako 25 miliónov EUR.

  • Od roku 2026: malé a stredné spoločnosti obchodované na burze cenných papierov.


Čo je nového pre vás na Seduo.sk?


V posledných týždňoch pribudla na Seduo jedna čerstvá novinka – videokurz s Petrem Kohoutkom, lektorom kancelárskych aplikácií, ktorý vám predstaví novou umelou inteligenciu Microsoft Copilot. Dozviete sa, jak vám tento AI asistent pomôže urýchliť písanie e-mailov v Outlooku, tvorbu grafov v Excelu alebo napríklad úpravu prezentácii v Powerpointu. Nič z toho už nemusíte robiť sami.

VIP videokurz s neurochirurgom Vladimírom Benešom, avizovaný v minulom čísle, sa stal najnavštevovanejším kurzom vo februári! Zostať nad vecou: náročné situácie s chladnou hlavou vás naučí, ako pracovať s chybou a prečo je dôležité nenechať sa povýšiť nad svoje schopnosti.

Nedávno sa objavil videokurz Milana Ficeka Pracovné právo pre HR a manažérov, v ktorom sa okrem iného dozviete o troch podmienkach pri práci nadčas, skúšobnej dobe 6 mesiacov, možnosti zadať prácu nadčas až do 400 hodín ročne a mnohých ďalších právach a povinnostiach v Zákonníku práce, ktoré by mal poznať každý manažér a personalista.

Pre všetkých, ktorí sa potrebujú zdokonaliť v angličtine, máme skvelú novinku - rýchle tipy pre angličtinu - Quick English Tips I a (Not so) Basic Business English s rodným hovorcom Lukom Ponsfordom. Pomôže vám zapracovať na výslovnosti a gramatike. Viete napríklad, kedy použiť Search, Look, Find? Alebo kedy použiť Present Simple čas?

Už čoskoro - nové videokurzy a podcasty!


V novom podcaste Seduo sa môžete tešiť na Marka Dvořáka, lektora video kurzu prvej pomoci. Nebude chýbať ani interaktívny kvíz. Markovi Dvořákovi sme položili niekoľko otázok, na ktoré budete môcť sami odpovedať skôr ako on, aby ste si mohli sami overiť, ako ste na tom s prvou pomocou. Pozrite si ochutnávku!

Keďže vieme, že sa zaujímate o umelú inteligenciu, už teraz vám môžeme povedať, že sa môžete tešiť na ďalší pokročilý videokurz o umelej inteligencii.

Spolu s digitálnou rozprávačkou Michelle Losekoot prichádza Seduo kurz Ako na sociálne médiá.

S Lukem Ponsfordom budete môcť naďalej zdokonaľovať svoju angličtinu, pripravujeme ďalšie videokurzy angličtiny pre pokročilých s týmto rodným hovorcom.

TIP: AI hýbe svetom, ale často sú to zdanlivé maličkosti, ktoré nám pomáhajú byť produktívnejší. Viete napríklad dobré používať klávesové skratky?


Čo je práve teraz populárne?

Prinášame prehľad najsledovanejších videokurzov na Seduo.sk v januári a februári. Kliknutím na obrázok si ich môžete jednoducho pridať do svojho študijného plánu.

TOP 3 videokurzy v januári

TOP 3 videokurzy v februári


Tip Seduo #1: Ako nájsť podcasty na Seduo

Podcasty Seduo zatiaľ nemajú na našom portáli vlastnú kategóriu, ale môžete ich ľahko nájsť prostredníctvom vyhľadávania na stránke zadaním slova "podcast". Zobrazia sa vybrané podcasty, a tiež, môžete prejsť do sekcie Zručnosti - Podcast, kde sú všetky pekne pohromade.

Tip Seduo #2: Zdieľajte svoje certifikáty na sieti LinkedIn

Vedeli ste, že keď dokončíte video kurz na Seduo, môžete sa ním pochváliť ostatným? Je to jednoduché. Po úspešnom absolvovaní záverečného testu sa zobrazí sekcia s blahoželaním a tlačidlo "Pridať do profilu". Ak potrebujete, máme pre vás podrobnejšie pokyny a ukážku, ako to urobiť.


Ďakujeme vám za pozornosť a prajeme vám úspešné jarné upratovanie.


Máte otázky týkajúce sa obsahu? Chcete nám dať vedieť, o čom by ste si chceli prečítať ďalej? Napíšte nám na e-mailovú adresu [email protected].

Dostali jste odpověď na svou otázku?