Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyAdministrácia
Vysvetlenie pojmov zo záložky Štatistiky pre manažérov
Vysvetlenie pojmov zo záložky Štatistiky pre manažérov
Karolina Mirga Danek avatar
Autor: Karolina Mirga Danek
Aktualizováno před více než týdnem

V tomto článku sa dozviete, čo znamenajú jednotlivé sekcie v záložke štatistiky. Pomôže vám rýchlo sa zorientovať v hlavných pojmoch a metodikách výpočtu. Vďaka tomu budete schopní so štatistikami pracovať ešte efektívnejšie ako doteraz.

Článek je štruktúrovaný podľa sekcií, ktoré kopírujú štruktúru záložky štatistiky.


Slovník pojmov

Aktuálny kontrakt – kontrakt, ktorý je platný k aktuálnemu dátumu. Ak firme už vypršal kontrakt a nemá kúpený nový, zobrazujú sa dáta z posledného aktívneho kontraktu.

Licencia v rámci kontraktu firma nakupuje určitý počet licencií, ktoré sa potom priraďujú študentom pri ich importe do daného kontraktu.

Študijná aktivita – za študijnú aktivitu v Sedue sa považuje otvorenie ľubovoľnej lekcie ľubovoľného kurzu na webe alebo v mobilnej aplikácii. Nepočíta sa do toho návšteva detailu kurzu ani prehratie úvodného videa ku kurzu.

Aktívny študent – študent, ktorý v posledných 3 mesiacoch študoval v Sedue.

Neaktívny študent – študent, ktorý nemá v posledných 3 mesiacoch v Sedue žiadnu študijnú aktivitu, ale študoval aspoň v rámci aktuálneho kontraktu.

Neštudent – študent, ktorý v rámci aktuálneho kontraktu neodštudoval ani minútu a zároveň neštudoval ani v posledných 3 mesiacoch.


Záložka Štatistiky

Čísla v záložke štatistiky sa môžu líšiť s počtami študentov v zoznamoch po kliknutí na tlačidlo „Skontrolovať“, pretože čísla v štatistikách sa prepočítavajú vždy k polnoci predchádzajúceho dňa.

Po kliknutí na tlačidlo „Skontrolovať“ získate vždy aktuálne dáta v danom okamihu.

Ako sa vám darí v tomto kontrakte?

Nasledujúce metriky zobrazujú porovnanie medzi študijnou aktivitou študentov vašej firmy v rámci aktuálneho kontraktu a študentov všetkých ostatných firiem za celý čas, počas ktorého sú zaregistrovaní v Sedue. Vo výpočtoch nie sú zahrnuté študijné aktivity už zmazaných študentov.

Zapojených študentov

  • Je percento študentov, ktorí v rámci aktuálneho kontraktu študovali (otvorili na webe alebo v mobilnej aplikácii) aspoň jednu lekciu ľubovoľného kurzu.

  • Percentá sa počítajú z najvyššieho počtu zároveň využitých licencií v rámci kontraktu.

  • Zapojení študenti nie je to isté ako aktívni študenti, pretože zapojenie študentov sa počíta iba z aktivít v rámci aktuálneho kontraktu, zatiaľ čo „Aktívni študenti“ sú študenti, ktorí mali nejakú študijnú aktivitu vo fixnej časovej lehote troch mesiacov, ktorá môže zasahovať i do minulých kontraktov.

  • Do zapojených študentov sa nepočítajú študenti, ktorí boli z firmy zmazaní alebo im bola počas kontraktu odobraná licencia.

Kurzov na študenta

  • Je priemerný počet spustených kurzov na študenta v rámci firmy.

  • Priemer sa počíta iba zo študentov, ktorí v rámci aktuálneho kontraktu študovali aspoň jednu lekciu ľubovoľného kurzu. Študenti, ktorí nemajú žiadnu študijnú aktivitu, i keď majú v aktuálnom kontrakte priradenú licenciu, nie sú do priemeru zahrnutí.

Lekcií na kurz

  • Je priemerný počet spustených lekcií na kurz.

  • Počíta se v rámci všetkých spustených kurzov v rámci aktuálneho kontraktu. Kurzy, pri ktorých študenti nespustili ani jednu lekciu, nie sú do priemeru zahrnuté.


Najlepší študenti

  • 5 študentov zoradených podľa celkového odštudovaného času v rámci aktuálneho kontraktu.

  • Ak študent navštívi ľubovoľnú lekciu ľubovoľného kurzu, započíta sa mu dĺžka tejto lekcie do celkového odštudovaného času.

  • Pri opakovanom štúdiu totožných lekcií sa čas započítava iba raz. V tomto zozname sa môžu zobraziť iba študenti, ktorí majú v aktuálnom kontrakte platnú licenciu a nie sú zmazaní.


Najobľúbenejšie kurzy

  • Súhrn 5 kurzov, na ktorých študenti v rámci aktuálneho kontraktu odštudovali najviac času.

  • Ak je študent zmazaný z kontraktu, jeho čas sa už nezapočítava.



Dostali jste odpověď na svou otázku?