Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyAdministrácia
Hromadné vloženie študentov do Sedua (pre administrátorov)
Hromadné vloženie študentov do Sedua (pre administrátorov)
Monika Štekrová avatar
Autor: Monika Štekrová
Aktualizováno před více než týdnem

Pokiaľ máte nový zoznam študentov, ktorých by ste radi pridali do vášho Seduo kontraktu, stačí v administrácii v záložke „Študenti“ kliknúť na „Priradiť licenciu“.

Po kliknutí na toto tlačidlo sa vám objavia 2 možnosti, kde je nutné zvoliť si druhú možnosť „Spracovať študentov zo súboru“. Prvá možnosť slúži na vloženie jedného alebo pár študentov. Tento postup si môžete prečítať v článku „Vloženie nového študenta do Sedua“.

Po zvolení „Spracovať študentov zo súboru“ sa dostanete na stránku s výzvou, aby ste pretiahli, alebo vybrali CSV súbor, ktorý obsahuje zoznam vašich nových študentov. Na tejto stránke si tiež môžete stiahnuť ukážkový CSV súbor pre lepšiu predstavu, ako ho pripraviť.

CSV súbor musí vždy obsahovať 3 povinné stĺpce:

  • pracovný e-mail

  • meno

  • priezvisko

Môžete tiež doplniť oddelenie študenta, jeho ID, študentovho manažéra a manažérov email. Nie sú to však povinné položky pre úspešné vloženie. Pokiaľ máte na Seduo aj vlastný video obsah, je nutné doplniť informáciu o tom, ktorí študenti môžu študovať Seduo obsah, a ktorí študenti môžu študovať vlastný obsah. Oba stĺpce treba vyplniť hodnotami „TRUE“ alebo „FALSE“.

Po vložení súboru je potrebné spárovať názvy Seduo hodnôt s vašimi stĺpcami
v dokumente.


Ak sa stane, že v jednom, alebo vo viacerých stĺpcoch vo vašom dokumente, budú nejaké polia nevyplnené, Seduo vám ukáže oranžové upozornenie. To vás upozorní na stĺpec, kde sa toto prázdne pole nachádza.

Toto upozornenie ale neznamená, že musíte súbor okamžite upraviť a vložiť znova. Seduo vás nechá dokončiť celý proces. Až po ukončení procesu vám v potvrdzovacom e-maile pošleme odkaz na stiahnutie CSV súboru, kde nájdete zoznam študentov, u ktorých boli niektoré polia nevyplnené, a teda neboli spracovaní. Vy to následne môžete dodatočne upraviť.

Pokiaľ bude u niektorého zo študentov v zozname chýbať pracovný e-mail, Seduo vás na to upozorní a nenechá vás súbor vôbec spracovať. Je teda nutné doplniť chýbajúce e-maily ihneď a súbor znova nahrať.

Nad zoznamom študentov sa nachádza „Nastavenie“. Nezabudnite upraviť kolónku „Vynechanie riadkov“ - ak v prvom riadku zoznamu máte napríklad záhlavie, vyberte, aby bol prvý riadok vynechaný. Vďaka tomu sa začnú nahrávať študenti od riadku č. 2.


Niekedy sa tiež môže stať, že po vložení vášho CSV dokumentu do Sedua, uvidíte
v stĺpcoch zlé znaky namiesto diakritiky. To znamená, že je v nastaveniach nad zoznamom študentov potrebné zvoliť iné kódovanie dokumentu, ktoré umožní jeho správne zobrazenie.

Po vybraní nového kódovania dokumentu sa dokument automaticky aktualizuje.

Keď už vidíte mená študentov správne, stačí kliknúť na tlačidlo „Spracovať“.

Po potvrdení sa vám v záložke „Študenti“, v pravom hornom rohu, ukáže notifikácia Nahrávame nových študentov“. Študenti budú nahraní do dvoch pracovných hodín. Po nahraní študentov sa vám noví študenti objavia v záložke „Študenti“ so štítkom „Odosielame pozvánku“.

Do e-mailu vám tiež príde potvrdzovacia správa o úspešnom vložení študentov spoločne s odkazom na zoznam nahraných študentov do administrácie v Seduu.

Dostali jste odpověď na svou otázku?