Přeskočit na hlavní obsah
Všechny sbírkyAdministrácia
Hromadné pridanie manažérov do Sedua (pre administrátorov)
Hromadné pridanie manažérov do Sedua (pre administrátorov)
Monika Štekrová avatar
Autor: Monika Štekrová
Aktualizováno před více než týdnem

Pokiaľ máte dlhší zoznam manažérov, ktorých by ste radi pridali do vášho Seduo kontraktu, stačí v záložke „Manažéri“ v administrácii kliknúť na „Pridať manažéra“.

Po kliknutí na toto tlačidlo sa vám objavia hneď 2 možnosti, kde je nutné zvoliť druhú možnosť „Spracovať manažérov zo súboru“. Prvá možnosť slúži na vloženie jedného alebo pár manažérov. Tento postup je opísaný v článku „Vloženie nového manažéra do Sedua“.

Po zvolení „Spracovať manažérov zo súboru“ sa dostanete na stránku s výzvou, aby ste pretiahli, alebo vybrali CSV súbor, ktorý obsahuje zoznam vašich nových manažérov. Na tejto stránke si tiež môžete stiahnuť ukážkový CSV súbor pre vašu lepšiu predstavu, ako ho pripraviť.

CSV súbor musí vždy obsahovať 3 povinné stĺpce:

  • pracovný e-mail

  • meno

  • priezvisko

Po vložení súboru je potrebné spárovať názvy Seduo hodnôt s vašimi stĺpcami

v dokumente.

Nad zoznamom manažérov sa nachádzajú nastavenia súboru. V nastaveniach vynechania riadku máte možnosť vynechať až 5 prvých riadkov, ktoré neobsahujú manažérov, ale napríklad názvy stĺpcov.

Niekedy sa tiež môže stať, že po vložení vášho CSV dokumentu do Sedua uvidíte v stĺpcoch zlé znaky namiesto diakritiky. To znamená, že je potrebné v nastaveniach súboru zvoliť iné kódovanie dokumentu, ktoré umožní jeho správne zobrazenie.

Keď už vidíte všetko správne, stačí kliknúť na tlačidlo „Spracovať“. Do e-mailu vám príde potvrdzovacia správa o úspešnom vložení manažérov spoločne s odkazom na stiahnutie CSV súboru, kde nájdete zoznam manažérov, pri ktorých boli niektoré povinné polia nevyplnené, a teda neboli spracovaní. Vy to následne môžete dodatočne upraviť.

Dostali jste odpověď na svou otázku?